Vergunningen

Voor sommige verbouwingen is een vergunning nodig. Veelal mag bijvoorbeeld een aanbouw aan de achterzijde van de woning vergunningsvrij gebouwd worden maar voor veel aanpassingen moet wel een vergunning aangevraagd worden. Hiervoor zijn bouwtekeningen nodig. Deze bouwtekeningen kunnen wij voor u maken en ook de benodigde vergunningen voor u aanvragen.Bouwtekeningen

Er worden tekeningen op schaal met maatvoering, plattegronden, doorsnedes en de benodigde details gemaakt. De werk en bouwtekeningen kunnen worden gebruikt om offertes aan te vragen bij de aannemer en dienen als basis voor de vergunningsaanvraag. Voor het verkrijgen van vergunningen zijn goede bouwkundige tekeningen vereist.

Als nodig worden er constructieberekeningen gemaakt, hiervoor wordt een constructeur ingeschakeld.

Ook voor niet- vergunningsplichtige bouwwerken zijn goede tekeningen noodzakelijk: elk nieuw gebouw of bouwdeel moet immers voldoen aan het bouwbesluit.

Het laten maken van bouwkundige tekeningen zorgt ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan en waardoor uw gebouw voldoet aan de wettelijke eisen.

Omgevingsvergunning

De aanvraag omgevingsvergunning betreft de toetsing van uw verbouwplannen aan de regelgeving van het bouwbesluit, het bestemmingsplan, de commissie van welstand en eventueel de commissie monumentzorg.

Afhankelijk van de schaal van de verbouwing is er een aanvraag omgevingsvergunning vereist. In sommige gevallen is een verbouwing vergunningsvrij. Wilt u weten welke vergunning u exact nodig hebt, kijk dan op: omgevingsloket.nl

Werkzaamheden die wij voor u kunnen verzorgen ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning zijn:

– Het verzorgen van de benodigde bouwtekeningen.

– De benodigde technische informatie in de tekeningen toevoegen.

– Het voeren van overleg en correspondentie met diverse externe adviseurs (constructeur, bodemonderzoekbureau, etc.)

– De aanvraagformulieren invullen en samen met de bijbehorende gegevens bij de gemeente indienen.

– Contact onderhouden met de gemeente over het verloop van de aanvraag.